Šund zabavnik

< siječanj, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Komentari On/Off

Bok!
Ja sam Glupinickname a ovo je "Šund zabavnik" - trivijalni blog o trivijalnim temama. Njihov popis možete pronaći ovdje.

Čitamo se!

(GNN)

Stranice
Fantastika - SF&F podforum IMF-a
AV Club - krasan način za gubit vrijeme
TV Tropes Wiki - Learn it. Love it. Live it.
Roger Ebert - zakon recenzije i zakon blog
Wrong Side of Art - stoljeće filmskog šunda
Good Show Sir - samo najgore SF naslovnice
Shorpy - fantastični skenovi starih fotografija
Modern Mechanix - vickasta znanost jučerašnjice
Tales of the Future Past - budućnost kakva je trebala biti.
Dark Roasted Blend - kul stvari iz znanosti, tehnologije i šunda

Blogovi
"Beware! The Blog!" - moj stari blog
At the Diner - patnje mladog Nighthawka
Blogov kolac - blog Darka Macana
Svijet u boci - odem pa čitam
Nefove kolumne - funny as Hell
Nepoznati Zagreb - "Ulicama moga grada..."
Dečko koji obečava - trash movies galore
Almighty Watashi - da ne postoji, trebalo bi ga izmislit





22.01.2009., četvrtak

Fotografije i mekaničke kontrapcije

Evo još jednog u mojoj seriji postova "glete kaj sam pronašao na netu lol!" koje tak jako volite. Ova dva bloga bave se starom tehnologijom i vickastim svijetom 20. stoljeća. Oba sajta nude obilje materijala za zabavu i inspiraciju ljubiteljima starih autiju i avijona, šund pisce i čitatelje te nadobudne game mastere koji planiraju jedan dan, umjesto u srednjovjekovni fantasy svijet, povesti svoje igrače na pustolovine u egzotični svijet Amerike 1930ih.

Shorpy.com je blog posvećen fotkama starim 80 i više godina. Ali kakvim fotkama! Oslobođeni problema kvalitete materijala i dostupne fotografske tehnike, ekipa sa Shorpy.com-a digitalno restaurira prastare fotografije, postavljajući ih potom na sajt u fenomenalo velkim skenovima. Količina i oštrina detalja je izvanredna a fotografije djeluju kao da su snimljene prije par dana. Čisto par primjera da vas zainteresiram (kliknite na slike da vidite veće verzije):

Under the Weather
– slika s kojom sam se navukao na Shorpy.com. Pronašao sam ju par dana poslije Nove godine, taman kada je naveliko počeo padati snijeg. Normalno, odmah sam si ju postavil za desktop wallpaper.

Fifth Avenue, Easter 1913 – nisam ni znal da je u tadašnjem New Yorku bilo tolko automobila! Napredna zemlja, ta Jamerika.

Popular Mechanics – skupina srednjoškolki, snimljenih 1927., na satu tehničkog uče popravljat Fordov Model T. Em su zgodne, em znaju sa autima! Pa ko ih ne bi volio?!

Zalutali izletnici, 1904 - pater familias konzultira mapu tekar nakon kaj se zgubio. Ljepo je znat da se neke stvari nisu promijenile.

Drugi blog kojeg sam već odavno trebao spomenut a nisam je Popular Mechanix na kojemu možete pročitati prastare članke o "naprednim tehnologijama" iz popularno-znanstvenih časopisa od prije 60 i kusur godina. I opet, par primjera, da vidite "znanstvenost" tema obrađivanih u tim časopisima:

Danska projektira avion-podmornicu – u 1930oj, ni manje ni više!

Kozmičke laserske zrake brane SAD od atomskih bombardera – Isuse, obožavam ova sranja!

Kako bi radijacija mogla promijeniti čovječanstvo – prema ovom članku, čovjek budućnosti će biti ćelav, imati golemu glavu i po četiri prsta na svakoj ruci. Homo Superior, indeed.

Peso-transporter – samo strpajte cucka u vreću sa vanjske strane auta i sve će bit super. Ne morate se brinuti zbog mogućih nezgoda - vreća dolazi sa kukama obloženim gumom tak da one neće ogrebati vaš auto kad ju pričvrstite.

(GNN)

- 09:00 - Rubrika: Za dopisovanje (2) - Dečje novine, Gornji Milanovac - X marks the spot

<< Arhiva >>