Šund zabavnik

< prosinac, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Komentari On/Off

Bok!
Ja sam Glupinickname a ovo je "Šund zabavnik" - trivijalni blog o trivijalnim temama. Njihov popis možete pronaći ovdje.

Čitamo se!

(GNN)

Stranice
Fantastika - SF&F podforum IMF-a
AV Club - krasan način za gubit vrijeme
TV Tropes Wiki - Learn it. Love it. Live it.
Roger Ebert - zakon recenzije i zakon blog
Wrong Side of Art - stoljeće filmskog šunda
Good Show Sir - samo najgore SF naslovnice
Shorpy - fantastični skenovi starih fotografija
Modern Mechanix - vickasta znanost jučerašnjice
Tales of the Future Past - budućnost kakva je trebala biti.
Dark Roasted Blend - kul stvari iz znanosti, tehnologije i šunda

Blogovi
"Beware! The Blog!" - moj stari blog
At the Diner - patnje mladog Nighthawka
Blogov kolac - blog Darka Macana
Svijet u boci - odem pa čitam
Nefove kolumne - funny as Hell
Nepoznati Zagreb - "Ulicama moga grada..."
Dečko koji obečava - trash movies galore
Almighty Watashi - da ne postoji, trebalo bi ga izmislit





12.12.2008., petak

Nepogriešivi eterični oscilatori doktora Grordborta (2)

Evidence of unnatural selection Ovotjedna vijest o viđenju NLO-a iznad Novog Zagreba podsjetila me na važnost pravovremenog spaljivanja bilo kakvih nezemaljskih formi života. Svaki pošteni istraživač nepoznatog treba biti spreman na ovakove opasnosti a tko je veći autoritet za elijenske genocide od uvaženog doktora Grordborta?

O Grordbortovim "eteričnim oscilatorima" pisao sam prvi put negdje polovicom prošle godine. Ovu seriju plastičnih modela nepostojećih oružja zamislili su ludi genijalci iz novozelandskog "Weta Workshopa" odgovornih za specijalne efekte u "Gospodaru prstenova" i "King Kongu". Ideja iza čitavog koncepta ovih laserskih oružja je bilo kako bi takvo oružje izgledalo u alternativnoj povijesti gdje se egzotika planetary romance priča E.R. Burroughsa spojila sa engleskim imperijalizmom.

Prva dva ponuđena modela bili su F.M.O.M. INDUSTRIES Wave Disrupter Gun i GOLIATHON 83 Infinity Beam Projector. Njih možete prepoznati u rukama ovog hrabrog mladića u skafanderu koji trenutno krasi zaglavlje mog bloga.

Njima su se ubrzo pridružili i nešto elegantniji model MANMELTER 3600ZX ali i džepni laser Victorious Mongoose 1902a. Svaki od ova četiri modela inače dolazi u finoj kutiji sa podstavom, rezervnim punjenjima, garancijom, nacrtima i nužnim alatom za održavanje ovako sofisticiranih mašinerije.

No, prošli sam tjedan otkrio da su se ovom hvalevrijednom nizu oruđa za uništavanje elijenske zvjerčadi i domorodaca pridružila i dva nova modela. Svakako je najimpresivniji "Unnatural Selector" – puška čija estetika kombinira svu sofisticiranost viktorijanske laserske tehnologije sa hajdučkim kremenjačama sa Balkana.

No, još je impresivniji Moon Hater – Goliathon 800, laserski top dizajniran radi konačne terminacije Mjeseca sa noćnog neba Zemlje. Naravno, ovo impresivno opsadno oružje nije dostupo u prirodnoj veličini nego samo kao maketa. Šeta. Našlo bi se zgodnih meta za takvo oružje – od asteroida kopji nas žele pobiti ko dinosaure do susjeda kojemu smeta kaj mu moje mačke seru u vrtu.

(GNN)


- 00:03 - Rubrika: Za dopisovanje (0) - Dečje novine, Gornji Milanovac - X marks the spot

<< Arhiva >>