Šund zabavnik

< srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Komentari On/Off

Bok!
Ja sam Glupinickname a ovo je "Šund zabavnik" - trivijalni blog o trivijalnim temama. Njihov popis možete pronaći ovdje.

Čitamo se!

(GNN)

Stranice
Fantastika - SF&F podforum IMF-a
AV Club - krasan način za gubit vrijeme
TV Tropes Wiki - Learn it. Love it. Live it.
Roger Ebert - zakon recenzije i zakon blog
Wrong Side of Art - stoljeće filmskog šunda
Good Show Sir - samo najgore SF naslovnice
Shorpy - fantastični skenovi starih fotografija
Modern Mechanix - vickasta znanost jučerašnjice
Tales of the Future Past - budućnost kakva je trebala biti.
Dark Roasted Blend - kul stvari iz znanosti, tehnologije i šunda

Blogovi
"Beware! The Blog!" - moj stari blog
At the Diner - patnje mladog Nighthawka
Blogov kolac - blog Darka Macana
Svijet u boci - odem pa čitam
Nefove kolumne - funny as Hell
Nepoznati Zagreb - "Ulicama moga grada..."
Dečko koji obečava - trash movies galore
Almighty Watashi - da ne postoji, trebalo bi ga izmislit





21.07.2008., ponedjeljak

Ludi znanstvenici

Raznorazni ludi znanstvenici su moja omiljena tema za crtanje, skupa sa svojim bizarnim izumima kojima žele osvojiti svijet. Danas vam predstavljam tri takva zlikovca.

Dr. Konstantin Caligari – Franklin i Barbara Stone, bračni par pustolova, možda i jest omeo planove zlog doktora da vojskom mehaničkih živih mrtvaca osvoji Europu. Arpadijska vojska možda i jest haubicama bombardirala njegov planinski dvorac. I da, sve to se možda i je strovalilo doktoru Caligariju drito na glavu ubivši ga na mjestu…. al to ne znači da poražen!

Dr. Caligari još uvijek živi, zatvoren u divovskoj tegli formaldehida i sa mehaničkim sustavom koji ga održava na životu. Iz svoje nove baze duboko u bespućima Turske, on uz pomoć svojih zombi androida priprema plan osvete Stoneovima, plan toliko oduran i pokvaren da mu zubi trule pri samoj pomisli na njega. Svi će oni platijeti! Sviiiii!

Ignatz Barnabas – ovog sam veseljaka prvi put spomenuo prošle godine. Dr. Barnabas briljantni je znanstvenik zavaden na put militantnog kriminala svojom megalomanijom i pohlepom za parama. Na ovom portretu on pozira u službenoj uniformi Oluje osvete – međunarodne terorističke organizacije čiji je cilj povratiti na vlast stare carske dinastije Europe nestale nakon Velikog rata 1914 – 1918.

Doktor ? - no, najboljem od svih ovih momaka sam zaboravio ime. U pitanju je moj prvi D&D negativac – zli patuljački ludi znanstvenik koji je svojim mekaničkim zmajem na parni pogon htio uništiti lokalni grad. Da ne bi ispalo kako su sprave koje patuljak nosi na sebi puke izmišljotine, potrudio sam se nacrtati i objašnjenje pojedinih naprava koje ovaj koristi.

Hurizikaul's Caugh Device – je uređaj koji puca sonične napade jakim zvukom. Dr. ? za pojasom nosi elegantno baterijsko napajanje minijaturnog gramofona koji se nalazi na njegovoj desnoj ruci. Odande pak žice odlaze na njegovu lijevu ruku gdje on ima sklopivi truba zvučnik načinjen od elastičnog sklopivog platna nalik onome na kišobranu. Kada želi lansirati napad jakim soničnim vibracijama, Dr. ? treba samo upaliti svoj mali gramofon sa jednako minijaturnom pločom, rastvoriti zvučnik i rukom naciljati žrtvu napada.

Battering Ram – baziran na D&D spelu istog imena, ovaj uređaj lansira visokostlačenu zračnu masu koja neviđenom silom udara doktorove protivnike, odbacujući ih ih pri tom unatrag. Uređaj se sastoji od dva dijela:

1) Zračna sisaljka i kompresor - načinjeni su u obliku elegantnog ruksaka koji se nosi na leđima. Dvije cijevi usisavaju zrak koji se onda tlači u prozirnom staklenom cilindru na vrhu ruskaka pomoću posebne pogonske jedinice. Tako stlačeni zrak se gumenim crijevom prebacuje u…

2) Kontrolor usmjerenosti zračnog tlaka – opremljen elegantnim ciljnikom, pomoćnom zračnom crpkom, proširenim "ustima" za izbacivanje zraka te posebnim okidačem sakrivenim štitnikom unutar kojeg Dr. ? gura ruku, ovaj je aparat od presudne važnosti za katapultiranje visokotlačnog zračnog mlada na doktorove neprijatelje.

Eto, tolko od mene danas. Sljedeći tjedan nastavljamo sa fantasy portretima.

(GNN)
- 07:00 - Rubrika: Za dopisovanje (0) - Dečje novine, Gornji Milanovac - X marks the spot

<< Arhiva >>