Šund zabavnik

< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Komentari On/Off

Bok!
Ja sam Glupinickname a ovo je "Šund zabavnik" - trivijalni blog o trivijalnim temama. Njihov popis možete pronaći ovdje.

Čitamo se!

(GNN)

Stranice
Fantastika - SF&F podforum IMF-a
AV Club - krasan način za gubit vrijeme
TV Tropes Wiki - Learn it. Love it. Live it.
Roger Ebert - zakon recenzije i zakon blog
Wrong Side of Art - stoljeće filmskog šunda
Good Show Sir - samo najgore SF naslovnice
Shorpy - fantastični skenovi starih fotografija
Modern Mechanix - vickasta znanost jučerašnjice
Tales of the Future Past - budućnost kakva je trebala biti.
Dark Roasted Blend - kul stvari iz znanosti, tehnologije i šunda

Blogovi
"Beware! The Blog!" - moj stari blog
At the Diner - patnje mladog Nighthawka
Blogov kolac - blog Darka Macana
Svijet u boci - odem pa čitam
Nefove kolumne - funny as Hell
Nepoznati Zagreb - "Ulicama moga grada..."
Dečko koji obečava - trash movies galore
Almighty Watashi - da ne postoji, trebalo bi ga izmislit





04.03.2008., utorak

Posljednja legija

Aishwarya Rai i masna fleka Još od kad je Peter Jackson demonstrirao da sa dobrim CGI-em, scenografijom i par strateški razmještenih fleka na glumcima fantasyu možete dati realističan štih, Hollywood ga želi oponašati. No, retardirano dijete kakvo je, i to radi naopako pa uzima povijesne teme i pokušava ih prezentirati na sword & sorcery način, odakle i dolaze filmovi poput "Troje", "Kralja Arthura" ili, eto "Posljednje legije", jeftinog izroda drugih izroda.

Kad sam nakon gledanja "Posljednje legije" na netu saznao da je njegov redatelj Doug Lefler godinama radio na "Xeni" i "Herkulu", moje iznenađenje je trajalo cijelih 0.742 sekunde. Slično tim serijama, i "Legija" pati od visokih ambicija (MOAR! EPIC! HISTORY!), manjka budžeta i nemaštovite priče koja krade od drugih, boljih filmova. Mislim da je čak i plakat filma pokraden od "Kraljevstva nebeskog". Ili "Kralja Arthura"? No, posebno je iritantno slobodno miksanje povijesti i fantazije u kojoj ima mjesta i za streloraljeze i Excalibur, pad Rimskog carstva i srednjovjekovnu Englesku. Zbog svega toga, "Legija" ostavlja dojam filma koji se kao da se nije mogao odlučiti želi li biti fantasy bez budžeta za zmajeve ili povijesni film bez para za povjesničara.

Aishwarya Rai je nevjerojatno prekrasna žena za koju je Roger Ebert opravdano napisal da, po njemu, ona zauzima prva dva mjesta na listi triju najlješih žena svijeta. U usporedbi s Raicom (a i bez nje) Colin Firth pak izgleda kao da je zalutao pred kameru. Mr. Darcy možda je dobar glumac ali NIJE! AKCIJSKI! HEROJ! Mislim, stvarno: di su Rock, Vin Diesel i Kevin "Grk" Zorbo? Tu je još i Sir Ben Kingsley čija pojava u ovakvom filmu bi trebala bit iznenađenje ali, hej, "Bloodrayne". No, ajde, fala bogu barem klinac koji glumi posljednjeg kine-… rimskog cara nije iritantan.

Ono kaj svijetu zapravo treba je još jedan sword & sorcery film koji povijest otvoreno šalje u kurac i vrti se oko nabildanih heroja koji bare gole pičoke, ubijaju monstere i patroliraju nepostojećim krajolicima. Onak, ko "300" koji je film samo za prave muškarčine poput mene. I sad bi napisao ja još nekaj, al mi je mačka zaspala na teci.

(GNN)

- 11:20 - Rubrika: Za dopisovanje (3) - Dečje novine, Gornji Milanovac - X marks the spot

<< Arhiva >>