Šund zabavnik

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Komentari On/Off

Bok!
Ja sam Glupinickname a ovo je "Šund zabavnik" - trivijalni blog o trivijalnim temama. Njihov popis možete pronaći ovdje.

Čitamo se!

(GNN)

Stranice
Fantastika - SF&F podforum IMF-a
AV Club - krasan način za gubit vrijeme
TV Tropes Wiki - Learn it. Love it. Live it.
Roger Ebert - zakon recenzije i zakon blog
Wrong Side of Art - stoljeće filmskog šunda
Good Show Sir - samo najgore SF naslovnice
Shorpy - fantastični skenovi starih fotografija
Modern Mechanix - vickasta znanost jučerašnjice
Tales of the Future Past - budućnost kakva je trebala biti.
Dark Roasted Blend - kul stvari iz znanosti, tehnologije i šunda

Blogovi
"Beware! The Blog!" - moj stari blog
At the Diner - patnje mladog Nighthawka
Blogov kolac - blog Darka Macana
Svijet u boci - odem pa čitam
Nefove kolumne - funny as Hell
Nepoznati Zagreb - "Ulicama moga grada..."
Dečko koji obečava - trash movies galore
Almighty Watashi - da ne postoji, trebalo bi ga izmislit





23.09.2007., nedjelja

Novi logo i par linkova

Surfajući po jednom od mnogobrojnih linkova koje možete pronaći na stranici ThePulp.net nabasao sam na ovu predivnu sliku. U pitanju je naslovnica američkog časopisa Galaxy Science Fiction iz listopada 1952. godine. Ona definitivno odudara od tad popularnog klišeja o zlim Marsovcima koji dolaze u Amerikaniju samo zato da uvedu komunizam ili ukradu žene. Svaka čast herojskom astronautu sa ženskom privijenom uz njegova moćna stegna, ali Marsovac sa foto-aparatom je jednostavno neodoljiv i zato je novi logo mog bloga. Tu, kao i mnoge druge naslovnice, stare plakate i filmske postere možete pronaći u galerijama stranice Art's Not Dead.

A kad smo već kod linkova, mogao bi odmah nabaciti par blogova koje mi je preporučio Almighty Watashi . Paleo-Future je simpatični blog posvećen vizijama budućnosti iz doba naših baka i djedova. Tekstovi su razvrstani prema desetljeću iz kojih potjeću pojedina "znanstvena" predviđanja. Općenito, ova je stranica još jedan dokaz kako vizija budućnosti nekog vremena puno više govori o njemu samome.

Ako je Paleo-Future usmjeren prema zastarjelim predviđanjima, Brass Googles je njegova zla bizarro verzija posvećena modernoj viziji viktorijanskog društva. Grupa steampunk entuzijasta tu šalje kratke filmove, slike naprava i odjeće kao i linkove na knjige i stripove inspirirane steampunk podžanrom SF-a.

Tales of the Future Past je još jedna web stranica posvećena predviđanjima budućnosti. Tu možete pronaći "znanstveno utemeljene" prikaze vanzemaljskih rasa Sunčevog sustava, stvarne robote iz 1930ih, leteće automobile, bizarna oružja i široki asortiman smakova svijeta. Sve to prate sarkastični komentari autora sajta. TotFP je jedna od rijetkih internet stranica na koju sam potrošio doslovno sate i sate smijući se ko budala.

Weta Workshop je kompanija zaslužna za specijalne efekte u "Gospodaru prstenova" i "King Kongu". No, manje je poznato da su Wetovci - malo preveć zaneseni svojim poslom - napravili i prekrasnu "enciklopediju" posvećenu životinjama i biljkama Skull Islanda. The World of Kong: A Natural History of Skull Island je "enciklopedija" u kojoj su se Wetovci doslovno natjecali da ko će izmisliti degutantnije čudovište: od divovskih stonogi preko mesožderskih ptica neletačica koje povraćaju na napadače.

Njihov novi projekt su Rayguns: Dr. Grordborts Infallible Aether Oscillators - niz steampunkoidnih laserskih pištolja dizajniranih za gospodu-avanturiste. Tu možete kupiti jedan od četiri ponuđena modela (tri obična i jedan džepni za zaštitu ženske čednosti), razgledati fotografije i ilustracije pojedinih modela u akciji i pročitati izjave zadovoljnih mušterija.

(GNN)

- 12:07 - Rubrika: Za dopisovanje (2) - Dečje novine, Gornji Milanovac - X marks the spot

<< Arhiva >>