Šund zabavnik

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Komentari On/Off

Bok!
Ja sam Glupinickname a ovo je "Šund zabavnik" - trivijalni blog o trivijalnim temama. Njihov popis možete pronaći ovdje.

Čitamo se!

(GNN)

Stranice
Fantastika - SF&F podforum IMF-a
AV Club - krasan način za gubit vrijeme
TV Tropes Wiki - Learn it. Love it. Live it.
Roger Ebert - zakon recenzije i zakon blog
Wrong Side of Art - stoljeće filmskog šunda
Good Show Sir - samo najgore SF naslovnice
Shorpy - fantastični skenovi starih fotografija
Modern Mechanix - vickasta znanost jučerašnjice
Tales of the Future Past - budućnost kakva je trebala biti.
Dark Roasted Blend - kul stvari iz znanosti, tehnologije i šunda

Blogovi
"Beware! The Blog!" - moj stari blog
At the Diner - patnje mladog Nighthawka
Blogov kolac - blog Darka Macana
Svijet u boci - odem pa čitam
Nefove kolumne - funny as Hell
Nepoznati Zagreb - "Ulicama moga grada..."
Dečko koji obečava - trash movies galore
Almighty Watashi - da ne postoji, trebalo bi ga izmislit





29.08.2007., srijeda

Flash Gordon

Vele da slika vrijedi tisuću riječi. Pa dobro. Pogledajte onda sliku s kojom počinje ovaj tekst. Lijevo je Max von Sydow kao car Ming u filmu "Flash 'AAAH-HAAAA! HE SAVED THE U-NI-VERSE!' Gordon". Ak ga niste prepoznali, onda bi se trebali i službeno odreč štreberstva i odma predat svoje D&D kocke, Star Trek kostime i Internet pornjavu.

S desne strane pak imamo tipa koji zgleda ko statist iz filma "Zatočenik dvorca Zenda". To je car Ming kako ga zamišljaju u novoj TV seriji "Flash Gordon". Sad, ne da nekaj ne valja sa romanom Anthony Hopea, ali, ko što je Sax Rohmer već pokazal, kad jednom smisliš ćelavog zlog Azijata sa kozjom bradicom i dugim noktima, bilo kaj drugo nekak bljedi u usporedbi.

Znam da ne bi trebal srat po seriji od koje sam videl samo pilot i dve epizode, ali, ak me pitate kaj ne valja sa najnovijim projektom američkog SciFi Channela, ove slike bi vam trebale sve reč. Ak vam to nije dosta, dodajmo tome i ovo: u dva i pol sata "Flash Gordona" glavni likovi su proveli možda pol sata na planetu Mongo. Ostatak vremena su trčkarali po nekakvoj američkoj provincijskoj pripizdini jer tak valjda producenti serije zamišljaju egzotične planete. Epizode se pak uglavnom svode na različita čudovišta koja dođu na Zemlju zvjezdanim vrat-… portalom – Seksi svemirskih brodova nigdje na vidiku! - i onda ih Flash i frendovi ostatak epizode pokušavaju ulovit i ubit. Dakle, ko "Buffy, ubojica vampira", osim kaj je sranje.

Ima neki neduhoviti crnac komični predah – klasični element svakog lošeg B-filma. Hans Zarkoff je iz simpatičnog ludog naučnika sveden na masnog štrebera a princ Baylin je postao ženska koju glumi Karen Cliche. Ne, čekaj, to mi je actually bilo cool.

Kad smo već kod treba, nemrem se otet dojmu kak je "Flash Gordon" samo još jedan u nizu rafiniranih mučenja smišljenih kak bi štreberi ponizili sve te seksi ženske koje su ih bez pardona odjebavale u srednjoj i sanjarile o slavi. Pa, sad je i imaju: trebaju sam glumit polugole elijenke, izgovarat ubibože rečenice poput "Što li je ta te-le-vi-zija o kojoj govorite?" i odlazit na SF konvencije di će im znojni štreberi buljit u sise.

Aaaah! Osveta je obrok koji se uživa hladan!

Uglavnom, većina glumaca se ponaša ko da su nakljukani sedativima, no, to je vjerojatno sam zato kaj imaju zatupljujuće dosadne scenarije. Eric Johnson ima onaj bezlični sveamerički izgled potreban za ulogu Flasha al bar zna izgovorit vickaste dosjetke. Ako potisnete iz glave činjenicu da bi to trebao biti Zarkoff, Jody Racicot je također zabavan ko neurotični i paranoidni štreber. Ostatak gluamca je uglavnom bezličan, počevši od Karen Cliche i Anne van Hooft koje zgledaju nevjerojatno slično za nekog ko nije u rodu, do Flasheve mame koja ima, brat bratu, 10 godina više nego on. Možda će se serija i popravit tijekom sezone, al nekak brijem da se neću potrudit to provjerit.

(GNN)

- 21:21 - Rubrika: Za dopisovanje (4) - Dečje novine, Gornji Milanovac - X marks the spot

<< Arhiva >>