Šund zabavnik

< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Komentari On/Off

Bok!
Ja sam Glupinickname a ovo je "Šund zabavnik" - trivijalni blog o trivijalnim temama. Njihov popis možete pronaći ovdje.

Čitamo se!

(GNN)

Stranice
Fantastika - SF&F podforum IMF-a
AV Club - krasan način za gubit vrijeme
TV Tropes Wiki - Learn it. Love it. Live it.
Roger Ebert - zakon recenzije i zakon blog
Wrong Side of Art - stoljeće filmskog šunda
Good Show Sir - samo najgore SF naslovnice
Shorpy - fantastični skenovi starih fotografija
Modern Mechanix - vickasta znanost jučerašnjice
Tales of the Future Past - budućnost kakva je trebala biti.
Dark Roasted Blend - kul stvari iz znanosti, tehnologije i šunda

Blogovi
"Beware! The Blog!" - moj stari blog
At the Diner - patnje mladog Nighthawka
Blogov kolac - blog Darka Macana
Svijet u boci - odem pa čitam
Nefove kolumne - funny as Hell
Nepoznati Zagreb - "Ulicama moga grada..."
Dečko koji obečava - trash movies galore
Almighty Watashi - da ne postoji, trebalo bi ga izmislit





08.07.2007., nedjelja

Dolaze ljudi-majmuni!

Ovaj je za ljigu koji mi je dal inspiraciju svojim komentarom.

Smrtniče, ne budi uplašen! Niti gubiš razum niti sanjaš! Glas koji čuješ u glavi jest pokušaj napredne rase da s tobom komunicira drevnom vještinom manipulacije psiho-eteričnim valovima. Trebamo tvoju pomoć.

Mi smo posljednji sinovi Atlantide. Da, Atlantide! Iste one čije postojanje vaši tzv. znanstveni skeptici, okoštali u svojim dogmama, tvrdoglavo negiraju! Naše je otočno tropsko carstvo nekoć bilo blistavo svijetlo civilizacije koje je obasjavalo cijelu zemaljsku kuglu. Solarni kristali davali su nam svu energiju koja nam je trebala. Psionički trening omogućavao nam je trenutačnu komunikaciju preko čitavog svijeta. Naša briljantnost – nevjerojatna! Naša umjetnost – zadivljujuća! Naša moć – nečuvena!

Oh, da je barem sve to pratila i izvanredna mudrost!

Opijeni vlastitom moći, poželjeli smo biti poput bogova. Služeći se naprednom biokemijom, od svojih inferiornih rođaka stvorili smo novu rasu s kojom bi podijelili svoja dostignuća. Zauzvrat, jedino što smo tražili je bila njihova bezuvjetna odanost. Rasa se pokazala inteligentnijom izvan svakih očekivanja, ali i izuzetno ratoborna. Neshvatljivo nezadovoljni svojim položajem među nama, započeli su pobunu, iako nisu imali šanse za uspjeh. Sve dok najkrvožedniji barbari među njima nisu uspjeli uništiti Glavni solarni kristal. Srce našeg carstva! Najjači izvor energije i psiho-eterični amplifikator u jednom! Njegova je eksplozija započela uništenje koju tvoj um ne može niti pojmiti, a mentalni je šok u tren oka trajno obrisao umove većine mog naroda. No, rasa krvožednih barbarskih slugu je preživjela. I razvila se u vas.

Smrtniče! Već stoljećima mi, posljednji sinovi Atlantide, iz naše skrivene enklave promatramo vašu povijest sa rastućom uznemirenošću. Vašu inovativnost nadmašuje samo vaša okrutnost, a to vas dovodi u opasnosti koje si ne možete ni predočiti. Ratovi, revolucije, pobune, zločini… Sve to upozorava da se očito vraćate u blato atavističkih korijena iz kojih smo vas neuspješno pokušali iščupati. Ako tako nastavite, novi je svjetski rat – Još okrutniji od ovoga! – samo pitanje vremena!

Jedini spas čovječanstva leži u tome da nam smjesta prepusti kontrolu nad svojom sudbinom. Samo mi možemo upravljati vama mudro i pošteno! Samo mi možemo stvoriti utopiju. Samo mi možemo znanstvenim metodama ukloniti nepoželjne osobine iz vas samih! A za to će nam biti potrebna pomoć sposobnih i odanih ljudi. Ljudi koji nam, na kraju dana, duguju svoju odanost jer smo ih stvorili! I zato nam pomogni, o smrtniče!

U suprotnome, samo je pitanje vremena kada će se vaša rasa samouništiti i svesti na nivo naših degeneričnih potomaka. Potomaka koji se kriju u divljini, koji se hrane prljavštinom i koje vi nazivate… gorilama.

(GNN)

- 11:53 - Rubrika: Za dopisovanje (5) - Dečje novine, Gornji Milanovac - X marks the spot

<< Arhiva >>