Šund zabavnik

< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Komentari On/Off

Bok!
Ja sam Glupinickname a ovo je "Šund zabavnik" - trivijalni blog o trivijalnim temama. Njihov popis možete pronaći ovdje.

Čitamo se!

(GNN)

Stranice
Fantastika - SF&F podforum IMF-a
AV Club - krasan način za gubit vrijeme
TV Tropes Wiki - Learn it. Love it. Live it.
Roger Ebert - zakon recenzije i zakon blog
Wrong Side of Art - stoljeće filmskog šunda
Good Show Sir - samo najgore SF naslovnice
Shorpy - fantastični skenovi starih fotografija
Modern Mechanix - vickasta znanost jučerašnjice
Tales of the Future Past - budućnost kakva je trebala biti.
Dark Roasted Blend - kul stvari iz znanosti, tehnologije i šunda

Blogovi
"Beware! The Blog!" - moj stari blog
At the Diner - patnje mladog Nighthawka
Blogov kolac - blog Darka Macana
Svijet u boci - odem pa čitam
Nefove kolumne - funny as Hell
Nepoznati Zagreb - "Ulicama moga grada..."
Dečko koji obečava - trash movies galore
Almighty Watashi - da ne postoji, trebalo bi ga izmislit





25.06.2007., ponedjeljak

Oluja osvete

Iz predavanja novim Čuvarima

"Oluja osvete" je u zadnje tri godine postala glavna prijetnja europskom miru. Nakon zračnog napada u Bukureštu, uslijedili su krađa krunskih dragulja iz londonskog Towera, otmica znanstvenika iz Kaiser Wilhelm Instituta u Berlinu, Sueska blokada, Crnomorska kriza i nestanak engleske krstarice kod Malte. "Oluja" Raspolaže brojnim i treniranim ljudstvom, modernim oružjem i tajnim bazama na barem dva kontinenta. Glavni cilj organizacije je osvajanje Europe radi obnove u ratu uništenih carstava - ponajprije Ruskog - zbog čega imaju podršku svrgnutog plemstva i nekih reakcionara.

Korijeni "Oluje osvete" leže u Ruskom građanskom ratu. Od 1917. za ostatke raspalog carstva u Rusiji su se borile boljševička Crvena armija, kozačka Zelena armija, Crna armija anarhista, Plava armija seljaka, Ukrajinci, Francuzi, Britanci, Japanci, Amerikanci, Čehoslovačka legija koja se preko Pacifika željela vratiti kući te čitav niz carističkih snaga Bijelih koje su se jednako često borile međusobno koliko i protiv svih ostalih.

Barun Vladislav Drakoff - aristokrat, industrijalac i trgovac oružjem, također je okupio svoju privatnu vojsku. No, umjesto da se upusti u borbu za teritorij, trupama je osigurao prebacivanje svog bogatstva u Srednju Europu. Njegova je odluka bila mudra: do 1921. Boljševici su porazili, rastjerali ili primirili sve ostale zaračene skupine. Te godine Drakoff u Kraljevini Arpadiji zakupljuje dvorac Gromburg i uređuje ga u privatnu utvrdu. Danas tamo živi kao poslovni čovjek i bonvivant srednjih godina čiju karizmu ne umanjuje niti crni povez preko oka izgubljenog tijekom Revolucije.

Smatramo kako je upravo Drakoff na čelu "Oluje osvete" no, on je iznimno opasna meta. Raspolaže mnogobrojnim utjecajnim i prijateljima - što u Europi, što u samoj Arpadiji - a svaki do sada poslani Agent je iz misterioznih razloga dobrovoljno stupio u barunovu službu. Nemamo nikakvog objašnjenja za ovakvo ponašanje, ali to se dogodilo dovoljno često da smo za sada odustali od direktnog sukobljavanja.

No, pored Drakoffa, "Oluju osvete" čine i drugi kriminalci. Neki od njih su:

Kapetan Alex Reinard – za ovog njemačkog zračnog asa se godinama mislilo da je poginuo 1918. prilikom leta na pokusnom teškom bombarderu. No, pojavio se početkom 1920ih kao zračni pirat koji napada putničke brodove i cepeline. Svojom letećom utvrdom "Dies Irae" izvršio je i napad u Bukureštu. Gornja polovica Reinardova lica unakažena je u padu aviona što on teatralno krije porculanskom maskom. Predstavlja se kao vođa "Oluje", no mislimo da je on zapravo samo Drakoffova desna ruka.

Doktor Ignatz Barnabas –genij iza austro-ugarske proizvodnje bojnih otrova. Zadrti pristaša Habsburgovaca, Barnabas bježi iz Mađarske nakon neuspjelog državnog udara kojim se regenta Horthya pokušalo zamijeniti kraljem Karlom IV. Pripadnike tajne policije koji su ga lovili našli su spaljene do kosti a sam Barnabas je nestao bez traga. Brine nas njegov interes za rad njemačkih znanstvenika na polju atomske fizike. Smatramo da je Barnabas odgovoran za napredna električna i toplinska oružja kojima se "Oluja osvete" služi.

Anastazija Romanova – Anastazija je osvojila srca europske elite svojom ljepotom i pričom kako je jedina preživjela kćer ruskog cara Nikole II. U samo nekoliko godina nagomilala je čitavo bogatstvo, uglavnom zavođenjem, špijuniranjem i ucjenjivanjem bogataša. Anastazijin hobi je provaljivanje u dobro čuvane muzeje i galerije pri čemu pokazuje neobično sportski duh: nikad ne krade predmete od stvarne vrijednosti nego puke sitnice koje uzima kao trofeje. Također nikad nije ulovljena na djelu niti postoje čvrsti dokazi protiv nje. Redovito ju se viđa u Drakoffovu društvu.

Kroff i Schutz – dvojica tjelohranitelja čije točno podrijetlo ostaje nepoznato. Često ih se viđa u pristutnosti doktora Barnabasa. Obojica ovih golemih spodoba su se pokazala kao zastrašujuće otpornim i ubojitim protivnicima. Pretpostavljamo da ih "Oluja osvete" koristi za ubijanje i zastrašivanje neprijatelja organizacije

(GNN)

- 11:00 - Rubrika: Za dopisovanje (5) - Dečje novine, Gornji Milanovac - X marks the spot

<< Arhiva >>