Šund zabavnik

< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Komentari On/Off

Bok!
Ja sam Glupinickname a ovo je "Šund zabavnik" - trivijalni blog o trivijalnim temama. Njihov popis možete pronaći ovdje.

Čitamo se!

(GNN)

Stranice
Fantastika - SF&F podforum IMF-a
AV Club - krasan način za gubit vrijeme
TV Tropes Wiki - Learn it. Love it. Live it.
Roger Ebert - zakon recenzije i zakon blog
Wrong Side of Art - stoljeće filmskog šunda
Good Show Sir - samo najgore SF naslovnice
Shorpy - fantastični skenovi starih fotografija
Modern Mechanix - vickasta znanost jučerašnjice
Tales of the Future Past - budućnost kakva je trebala biti.
Dark Roasted Blend - kul stvari iz znanosti, tehnologije i šunda

Blogovi
"Beware! The Blog!" - moj stari blog
At the Diner - patnje mladog Nighthawka
Blogov kolac - blog Darka Macana
Svijet u boci - odem pa čitam
Nefove kolumne - funny as Hell
Nepoznati Zagreb - "Ulicama moga grada..."
Dečko koji obečava - trash movies galore
Almighty Watashi - da ne postoji, trebalo bi ga izmislit





06.06.2007., srijeda

Prometheus Society (v 2.0)

Nisam bio zadovoljan opisom Društva, pa sam ga večeras malo promijenio. A kad kažem "malo", mislim "napisao skroz od početka". Khm.

U sjenovitom labirintu Hamstadta, najstarijeg djela Aurora Citya, nalazi se glomazna oronula zgrada. Pokraj ulaznih vrata od hrastovine nalazi se diskretna metalna pločica na kojoj se, iznad gesla "Poslije tmine, svjetlo." i crteža stilizirane baklje, nalazi naziv "Prometheus Society". Oni koji uopće znaju za njega, misle da je to ekscentrično udruženje naivnih spiritista. Članovi Društva ohrabruju tu zabludu.

1799. Thomas Jefferson među masonima okuplja malu grupu istomišljenika. Njihova misija: svjetlom razuma raspršiti praznovjerni mrak građana tek stvorenih SAD-a. No, umjesto lažnih medija i nadriliječnika koje su htjeli razotkriti, osnivači ubrzo pronalaze stvarne prikaze i demone Starog svijeta kako, skriveni u sjenama, ugrožavaju same temelje Prosvjetiteljstva. Od tad, već više od stoljeća, članovi Društva istražuju i progone te Sile tmine. Njihova borba odvija se u tišini, krijući od čovječanstva užase koji bi ga, samim svojim postojanjem, potjerali u kaos novog srednjeg vijeka.

"Prometheus Society" danas djeluje širom svijeta kao kombinacija privatnog kluba i tajnog društva. Njegovi su članovi su podijeljeni na nekoliko skupina. Pješaci su vanjski suradnici koji, bez uvida u tajne Društva, pomažu u lakšim zadacima. Vitezovi su punopravni članovi trenirani u borbi protiv čudovišta hladnim i vatrenim oružjem. Za razliku od njih, Biskupi se u borbi i sami služe natprirodnim sposobnostima, dok su Kule znanstvenici Društva koji sustavno istražuju Sile tame. Naposljetku, vođe pojedinih podružnica nose titulu Kralja.

Članstvo u "Prometheus Society" ne može se zatražiti: ako niste pozvani, niste ni spremni za njega. Da bi uopće bio razmotren za primanje, potencijalni član mora preživjeti sukob sa Silama tame.... i pri tome ne poludjeti. Ponekad se članstvo prenosi sa generacije na generaciju, ali ni to ne prolazi bez testiranja sposobnosti. U svemu tome, ironično je kako je Društvo svoje najbolje suradnike pronašlo upravo u onima koje je isprva sumnjičilo za prevare: mesmeristima, pseudoznanstvenicima… Možda upravo zbog toga, Društvo ne diskriminira članove po spolu, naciji ili rasi: važna je jedino čast, efikasnost i odanost.

Još od kad je washingtonsko Društvo dezintegrirano u Trećoj Predapokalipsi 1914. (akcijom koordiniranom sa početkom Svjetskog rata), sjedište se nalazi u Aurora Cityu, gdje je i povijesna arhiva Društva. Iza skromne fasade zgrade u Hamstadtu krije se unutrašnjost luksuznog viktorijanskog kluba. No, knjižnica Društva sadrži mračne knjige o demonima a njegove vježbaonice podučavaju najnovijim metodama uništenja čudovišta. Mnogobrojni tajni prolazi pak vode u vrhunski opremljene laboratorije te u učionice za razvoj skrivenih vještina uma. Vrhunac svega je ipak Crna galerija: arhiva i muzej u jednome, ona bilježi sve uspjehe i poraze Društva. Tu se nalaze i mnogi jezivi trofeji kao i misteriozni artefakti koje se drži pod ključem.

(GNN)

- 23:57 - Rubrika: Za dopisovanje (8) - Dečje novine, Gornji Milanovac - X marks the spot

<< Arhiva >>